Yemeklik Tereyağı ( Yemeklik Yağ ) Nedir?

Yemeklik Tereyağı

Yemeklik Tereyağı; Süt yağı ve bitkisel yağların karışımı ile elde edilen daha çok yemek ve hazır tüketim sektörlerinin ihtiyaçlarına uygun, mutfaklarda kullanılan sürülebilir yağdır. Yemeklik tereyağı sadece süt yağı ile yapılmadığı için Tereyağı olarak adlandırılmamalıdır. Tereyağına kıyasla yağ oranı daha yüksek, içerdiği su oranı daha azdır. İçeriğindeki bitkisel yağı; hurma, ayçiçek, soya vb. bitkilerden elde edilen yağlar oluşturmaktadır. 

Yemeklik Yağ (Yemeklik Tereyağı) hamur işleri, tencere yemekleri, tatlılar vb. mutfak işlerinde kullanıldığı sürece yüksek düzeyde kullanıcı memnuniyeti beklenebilir. Tamamen süt yağı ile elde edilmiş tereyağından beklenen lezzet ve haz beklentisi ile satın alınması durumunda kullanıcı memnuniyetinde düşük oranlar gözlemlenebilir. 

Yemeklik Tereyağı, Kahvaltılık Tereyağı ile kıyaslandığında ekonomik açıdan daha avantajlıdır. İçeriğindeki bitkisel yağların maliyeti süt yağı maliyetinden uygun olması nedeni ile daha uygun fiyatlara satın alınabilir. 

Günümüzde bir çok pazaryeri ve yerleşik işyerlerinde Yemeklik yağların, tamamen süt yağından elde edilen yağlar (Tereyağı) olarak satıldığı gözlemlenmiştir. Bu durum tüketicilerin yanılması/aldatılmasına sebebiyet derdiği için daha düşük fiyatlara alınabilecek ürüne yüksek bedeller ödenmesi ve yanlış kullanım alanı durumunu ortaya çıkarmaktadır. 

 

Rizedensofraniza.com adresimizde ihtiyaçlarınız doğrultusunda dilediğiniz yağları kolaylıkla satın alabilir hem yanılmadan hemde düşük ve doğru fiyatlarla mutfak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 

Etiketler: yemeklik tereyağı, nedir, yemeklik tereyağı hakkında herşey,
Aralık 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR